Friday, 8 August 2014

EMAK

EMAK..

bila bukak crita pasal emak..

semestinya orang akan ingat and terbayang wajah mak mereka..

     aku pon tak terkecuali.. mesti la sapa tak sayang mak sendiri kan.. mak marah tanda sayang.. orang yang knl aku mesti cakap..

MEMBER : kau slalu kaaan kne marah dgn mak kau.. kau tak rasa pape ke?? 

REHAN : wait wait.. what a silly question.. sini aku tanya kau balik k.. kalau kau kne marah dengan mak kau..ape kau buat?? kau diam je kan.. then tkkan kau pijak mak kau kot.. dude mesti la aku diam dude.. she has the priority yang Allah bagi kat dia so aku redha la.. tp kan rehan kau slalu kne marah bout something yang bukan salah kau tp ktrng tngk kau diam je.. dude hear this.. sepanjang krng knl aku kan pernh tgk aku mrah orng?? walau aku kne pijak or kne tipu??  tak kaaannn?? haha ni pulak mak aku.. dude.. she live her life more than you know.. walaupon tak tua mane but she is a single mother..hidup penuh rintangan dude.. a single mother pulak tu... patut ke aku kne amik hati or kecik hati if kne marah dengan orang tua aku sendri.. for me, a human never have their 'hak' for amik hati or kecik hati dengan parents dorang.. ye korang manusia.. punyai perasaan.. but guys.. have you ask them, berapa kali drng kecik hati n amik hati kat korang.. haaa ni jawapan drng.. ZERO GUYS.. Z E R O.. tau kan ape makna ZERO. nak tau knp ZERO.. sbb dorang lebih happy bila tgk korang membesar..that why ZERO.. tp tak tau la mungkin ada certain parents yang kira brape kali anak drng buat drng amik hati or buat drng kecik hati.. even i dont know sama ada my mom mcm tu ( sorry mak )..

MEMBER : but rehan kau slalu kne marah sbb slalu lebihkan orang lain but ktrng tau yang kau takde pon lebihkan orang lain..

REHAN : korang korang.. wait.. yang tu maybe have a mistake.. ye korang aku tak lebikan orang lain but  

guys.. always remember this.. what a big deal sangat kalau korang kne marah or bebel.. its ur own fault jugak sbnrnya.. tak buat salah takde la kne.. tp klau yang tak buat salah pon kne gak tu maybe ada something wrong la kot.. pg la tanya knp k..tanya elok elok sudah.. tak perlu la tengking tengking boh.. 


kepada mak, 


mak.. i know i always do mistake.. a lot of them and i always want to say sorry but i dont have any chance personally to say sorry to you.. tk suka orang lain tau hehe.. i love you so much mak.. i just want to know.. i never betray you ( ceh betray siot ) haha.. is tak pernah lebih kan sesiapa more than you.. mungkin is nampak mcam lebihkan orang lain but is nak bg tau is takde lebihkan sesiapa mak.. i always alone.. is ni suka menyendiri mak.. ye is ada sofea but i always alone.. takde lebihkan sesiapa mak..


kepada korang,


ala korng takyah la nak amik ati sangat klau kene marah.. its a small metter la lelama abis la tu hilang la rasa marah tu.. tak luak ape ape la kalau korang marah.. sabar je k.. stay cool and always swag ( pergh swag dowh ) hahaha..



ikhlas dari hati

REHAN ISKANDAR BIN ROSLI 
( PEMILIK KEKAL SAH BLOG NI ) 


LOL

Dear Diary

Dear Diary,

     emm nak cakap ape ek?? haa assalamualaikum diary ku.. sihat?? ape khabar?? lama tak jumpa kan?? sorry la dah lama tak update..hehe rindu eh?? kita pon rindu awakk.. yeay kita sama sama rindu.. awak.. kita nak tanya.. agak agak kan, betul ke orang tua tua cakap tak elok kalau kita tunang lama lama?? ehh buat ape tanya awak..bukan awak boleh jawab pon haha..

     mungkin betul cakap orang tua tua.. tak elok tunang lama lama.. banyak dugaannya.. tapi aku pelik macam mane la orang lain boleh couple or bercinta sampai 5 6 tahun. aku yang baru lima bulan ni pon macam macam dugaan.. eemm.. ye la kan.. dugaan tu kan perencah dalam hidup kita.. tanpa dugaan ape la hiburnya hidup kita ni kan.. haha..

     semenjak dua menjak ni aku tak tau la knp aku rasa aku berubah sangat sangat.. something just happen to me.. i dont know what.. emm aku rasa satu perasaan yang amat tidak selesa.. aku try sedaya upaya aku untuk terus tersenyum.. tp aku rasa aku gagal untuk sorokkan betapa perit ape yang aku rasakan.. can i go somewhere yang orang tak tau..

      aku tak tau la ape sebenarnya yang terjadi.. tp yang aku pasti aku dah makin kuat cemburu.. biar la orang nak teks sofea and cuba nak tackle dia.. shes is mine.. tp knp aku makin jealous.. i need to me positive thinker macam dlu kot.. biar la dia nak msg dgn abg angkat dia.. abg angkat je kot.. kne ke aku jealous.. ye aku pon ada perasaan but bende ni tk patot aku cemburu kot.. cant i just put away this feeling.. it makes me feel so uneasy.. biar la ada laki lain pon nk msg dia, buat dia rasa amazed.. i can do it better.. kne ke aku cemburu.. be positive REHAN ISKANDAR BIN ROSLI.. you are a BETTER PERSON AND A BETTER POSITIVE THINKER THAN ANYONE. its not a big deal REHAN.. ape lagi yang kau tak leh nak buat



NOTHING CAN STOP YOU REHAN..


N O T H I N G..


REMEMBER THIS..


N O T H I N G..


     lemahnya aku ni.. kene ke aku terus mcm ni?? kne ke aku terus diamkan diri?? kne ke aku terus senyum tanpa kate ape ape?? knp aku dah tak mcm dlu lg?? senyum dgn sangat ikhlas.. i want that old moment to cheer people around me..emm

Saturday, 5 July 2014

AWAK :')

awak.. saya tak pandai nak berkasar dgn orang wak.. saya tak pandai nak luahkan ape yang saya rasa pada orang wak sbb tu saya pendam.. bukan nk jatuh kan martabat awak or maruah awak.. tp wak ni je la tempat yang saya rasa saya boleh luahkan isi hati saya.. bila dipikirkan balik, nak dibandingkan saya dengan orang ketiga tu banyak bezanya wak ktrng ni.. totally dia menang.. even baru sikit dia dah dapat buat awak tergugat dengan ape yang dia ada..saya ni ada ape je wak?? NOTHING wak.. emm.. saya sampai rasa awak lebih happy dengan dia berbanding saya.. saya bukan boleh buat awak happy pon dgn ape yang saya ada.. always buat awak hampa..saya pn bukan lah orang pandai.. bodoh je tgk.. tak punya ape..rupa paras lg la.. montel.. hensem pon tak..nak buat awak happy?? emm i dont think so you will be happy with me.. saya selalu tertanya tanya..saya ni boleh buat awk happy ke dgn saya?? awak happy ke dengan saya?? i lack of that think..bila dengar awak bercerita semalam..saya dengar awak happy sgt sgt..hahahaha.. im so glad you are so happy.. gelak tawa awk waktu awak happy..dah lama saya tak dengar..tapi semalam saya dengar..lain sangat..awak nampak gembira sangat sangat.. hahaha.. dah la..saya tak nak pkir dah la..hehe saya tau awak sayang kan saya sangat sangat hehe.. I LOVE YOU SO MUCH SOFEA BINTI MUHAMMAD HAIRI PHILLIPS SEPENUH HATI SAYA.. HEHE.. saya tak sedih pon hehe.. saya kuat hahaha..jgn rsau la.. ( ape aku merepek ni ) hahahaha..

PERSAINGAN

perhubungan dan percintaan tak selalunya indah.. lagi lagi mcm dalam drama or movie..haha.. selalunya ( bukan selalunya, setiap kali ) percintaan pasti akan ada cabarannya.. cabaran yang paling hebat sekali bagi aku adalah bila hadirnya orang ketiga.. kene ke ada orang ketiga?? bende ni paling aku lemah sekali.. hahaha.. tah la mungkin sbb aku ni memang jenis yang kalau dah pasangan aku tu ada perasaan kat orang ketiga tu aku akan lepaskan drng.. aku ni jenis yang tak suka nk memaksa pasangan aku pilih siapa yang dia nak.. manusia berhak memilih ( cehh dah macam pilihan raya  dah ni hahahahh ) .. i know its pain but i like to keep my secret and my pain all by myself ( walaupon aku ni bakal counselor.. ) .. kalau betul la hubungan aku dengan sofea binti muhd hairi phillips hadirnya pihak ketiga dan dia berjaya memikat hati pasangan ku, akan ku doakan kebahagiaan mereka.. awak saya bukan taknk bg tau awak ape yang saya rasa tapi wak, saya banyak sangat kelemahannya wak.. walaupon saya ni selalu berfikiran positif, tapi saya ada jugak pikiran negatif saya wak hehe.. maaf ye wak..saya taknak awak sedih pon sbnrnya..saya lebih rela seduh sendiri hehe.. untuk pertama kali saya buat pengakuan ni sepanjang 18 tahun saya hidup, walaupon saya selalu sangat senyum dan ketawa tapi kesakitan yang saya rasa ni sangat la perit.. saya sayangkan awak tp kan awak, people have their own choice..its ok.. saya tak snggup nak tgk awak sdih.. saya lebih rela awak tak tau yang saya tgh sdh dri tgk awak sdih.. its make me in pain.. haha ( acah acah speaking plak saya ni ).. pape pon.. awak tak pe la.. ni bukan salah awak pon hehe.. its ok.. saya sayangkan awak SOFEA BINTI MUHAMMAD HAIRI PHILLIPS !!!!!






YANG BENAR !!!!

REHAN ISKANDAR BIN ROSLI <3 <3

Tuesday, 6 May 2014

pertolongan tak selalunya berhasil dengan baik

niat dihati memang nak tolong.. tapi kan Allah Maha Besar dan Maha Mengetahui.. niat dah cantik dah tapi semua ketentuan Allah..klau ditentukan apa yang kita niat tu berjalan dangan lancar, lancar la perjalanannya.. tapi klau dah ditentukan tak lancar, ape boeh buat..macam mcam boleh jadi.. tak semua bnde kita tolong tu akan jadi baik hasilnya.. lumrah hidup la katekan.. tapi pasti akan ada hikmah disebaliknya kan.. apa apa pon.. smoga kita dapat harungi hidup kita walaupon hasil niat kita tu agak mnyedihkan hati kita kerana ada hikmah disebaliknya kerana sesuatu takkan berlaku tanpa sebab dibumi Allah Maha Agung ini..

Saturday, 29 March 2014

SEPATUTNYA AWAK LEBIH MENGETAHUI..

Saya ni bukan lah seorang lelaki yang lebih suka bercerita tentang ape yang saya alami pada orang lain.. saya ni seorang lelaki yang sangat suka orang berikan perhatian pada saya..saya tak macam lelaki lain... awak patut tahu..awak kenal saya dah lama..takkan awak tak tau kot..saya bukan taknk cerita atau bg tahu awak tp wak saya jenis suka pendam.. saya ni pon suka luahkan kat tempat lain n biar orang tahu ape yang saya rasa n lalui bukan dari saya.. saya jenis yang macam tu.. aawak kenal saya dah lama takkan awak tak tau kot.. tindakan saya buat keputusan kali ni bukan sebab dah tak sayang or what but saya perlukan ruang, masa, and peluang untuk berfikir.. saya tau perasaan awak kat saya mcm mane tp saya sangat sangat dah terluka..awak patut paham.. tp knp awak tak boleh nk paham saya?? knp awak nk saya je yang paham awak?? saya rasa sakit sangat wak.. perhatian yang awak bg kat saya sangat la kurang n makin berkurang.. tp awak slalu pertikaikan perhatian yang saya berikan pada awak... takkan awak tak perasan awk??

Wednesday, 19 March 2014

Segalanya Sudah Berubah..


kini segalanya sudah berubah.. aku perlu membuat pilihan yang paling sukar sepanjang 19 tahun aku hidup menghala nafas yang dipinjamkan dari yang Maha Esa.. sepanjang aku hidup aku tak pernah menyangka akan berada didalam situasi ini.. perlu membuat pilihan memilih salah seorang dari dua insan yang aku sayang.. Nor Atiqah Binti Samsudin, seorang gadis berumur 18 tahun yang telah mengenali diri ku selama hampir lebih tiga tahun, yang sentiasa memenuhi ruang kosong didalam diriku ini, mengisi masa masa lapang ku melayan kerenahnya yang pelbagai akan tetapi itu semua sebelum pemergiannya ke PLKN.. sikapnya berubah.. macam macam yang telah berlaku antara kami sepanjang ketiadaannya disisiku.. 

Sofea Binti Muhammad Hairi Phillips.. seorang gadis yang agak comel ketinggiannya..bibir seksi, mata yang mengancam dan kelakuannya agak sedikit kelelakian.. kemunculannya dalam hidup ku amat amat la memberi kesan yang sangat mendalam.. walaupon aku hanya kenal dengannya tak sampai setahun tapi keberadaan dirinya disisiku membuatkan diriku berasa selesa bersamanya.. macam macam yang kami tempuhi bersama juga.. aku berasa sangat bersalah kerana semasa ketiadaan atiqah disisiku aku mencari penggantinya.. aku tau ia satu kesalahan yang amat besar kerana aku memainkan perasaannya.. akan tetapi perubahannya yang berlak pada diri atiqah membuatkan ku merasakan dia bukanlah dirinya yang dulu..

aku tahu manusia berubah.. aku tau setiap manusia di muka bumi ini akan melalui saat perubahan diri.. tapi awak.. saya seriously rindu diri awak yang dulu..saya serious nak bagi tau awak yang saya sangat sangat la tidak selesa dengan diri awak.. awak..saya tak sanggup nk bg tau awak..tp takpe la biar la saya pendam.. saya rindu awak yang dulu .. kenapa awak berubah.. tapi tak pe la mungkin ada hikmahnya..

kepada sofea phillips pulak, awak i really really love you.. i dont know how to describe my feelings now.. i dont know how to tell you that i really really love you and miss you..awak saya bukan pilih awak sebab saya dah bosan dengan atiqah tapi kerana awak terima saya macam mane diri saya tak pernah merungut ( mungkin ada la tapi merungut manja la kan.. hehehe #sedangbersangkabaik ) hahaha..awak selepas atiqah awaklah orang kedua yang terima saya seadanya.. saya dah tak tau nak buat ape sekarang ni..

Ya Allah, jikalau Nor Atiqah Binti Samsuddin itu jodohku, kau rapatkan la dia pada diriku ini dan jikalau dia bukan jodoh ku yang ku pilih sebelum ku lahir dan yang telah engkau tentukan bagi ku, kau jauhkan la segala perasaan yang tidak sepatutnya dan pisahkan la kami dengan cara paling halus sekali dari Mu..

Ya Allah, jikalau Sofea Binti Muhammad Hairi Phillip itu jodoh ku, kau rapatkan la dia pada diriku ini dan jikalau dia bukan lah jodoh bagi diriku jauhkan lah dirinya dan pisahkan la kami dengan cara yang paling halus sekali dari Mu....





YANG BENAR IKHLAS DARI LUBUK HATI KU KERANA INILAH KALI PERTAMA AKU MELALUI SAAT SAAT YANG AMAT MENGUJI DAN MENCABAR SEPANJANG AKU BERGELAR MAKHLUK CIPTAAN MU, YA ALLAH..


REHAN ISKANDAR BIN ROSLI

SEORANG EX-BRACESS BOY :-).......